středa

Quiltovací dovolená podruhé

Bylo by na delší povídání jestli je rám nezbytný pro prošívání dek. Je to jiná technika šití. Ale já o tom asi dnes vůbec psát nebudu. A tak jen ukážu další z prací mojí quiltovací dovolené. Top šila Renata Spurná a vyšívala i dinosaury. Já jsem deku jen quiltovala, na ní je zase dokončení deky. Lemovat bude tmavě modrou a já se už nemůžu dočkat, až uvidím hotovou deku.
Deka byla hodně o šití s pravítky. Výplň je hlazený vatelín 120g. Protože mám jen malé rameno stroje, borduru jsem si rozdělila na dvě části. Ale udělala bych to asi i tak, aby se opticky zmenšila její šířka. Deku jsem nazvala Dinosaři v modrém pralese a podle toho jsem zvolila i vzor na borduru.

 Deka je barevná a nití jsem používala několik barev. Prošívala jsem nitěmi Amann Isacord.

 Tady je vidět, že stroj opravdu daleko nedosáhne, ale takto rozdělená bordura nebyla žádný problém.

 A tušíte vůbec, jak to vypadá pod dekou a co se tam může schovávat?


Na obrázkové dece je většinou hodně šití podél švu a tady jsem si toto docela užila. Patka i pravítka jsou od Nej-šicí-stroje.

Rub deky.

Na rámu se šije rychleji než pod strojem a tak jednak se kreslením musím naučit vzor - postup, jak budu prošívat. A také si vzor kreslím ve skutečné velikosti. Důvody jsou vlastně dva. Dostanu do ruky velikost vzoru a jednak mám jakous takous představu, jak bude výsledek vypadat.

 Protože Renata poslala i kousek látky, která je na přední straně vyrobila jsem ještě dva základy na polštáře. Nejsou sice s obrázkem, ale zato budou praktické. A po vycpání a olemování tmavě modrou určitě vyniknou.


Přeji krásně proquiltované dny. Jana

6 komentářů:

  1. Jani ..krásná práce, když se to umí:-)
    U mě by tohle quiltování připadalo v úvahu tak akorát ve snu:-)
    A pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji. Já to na rámu nemám tak moc pod kontrolou jako pod strojem a když nakonec něco z toho vyleze, tak se dost divím a když je to slušný, tak jsem ráda. Jana

      Vymazat
  2. ...nádhera! Výstavní deka. Spolupráce s Renatou Vám oběma skvěle funguje. Obě jste úžasné. No a ta kontrola pod dekou, to jsou super momentky - bez takové pomocnice/pomocníka by to už asi ani nešlo, že :-) Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, děkuji ti moc. Já tu kočku musím pořád hlídat. Ona ze všeho nevíc touží ležet na napnuté dece. Krásné dny. Jana

      Vymazat
  3. Jani,je to nádherná práce. Opět žasnu. Jsi skvělá a Renata také.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji ti moc. Renata mi vždycky dobře nahraje, tak to nemám tak těžký. Jana

      Vymazat