pondělí

Nákupky s kapsami

Nákupky jsem měla v plánu už dlouho, ale v poslední době kradu ze svého času každou chvilku, kterou můžu využít na šití. Blok s růžovou špulkou mám už od podzimu, taška z něj byla v pořadí třetí.
Všechny bloky jsou ze Sampleru pro kamarádku, o kterém jsem už psala. Najdete je na prosivani.cz Růžová špulka je jeden z prvních bloků Sampleru a srdíčko a hvězda jsou bonusové bloky. Kapsa tašky je tedy vytvořená z bloku 7 x 7 inch. Taška je zhruba 43 x 43 cm. Ucha tašky jsou z koženkových pásků, které jsem loni nakoupila ve výprodeji a tašky jsou bez podšívky. Roh tašky je velmi jednoduchý, návod TADY.  
Ještě budu pokračovat, bude ještě stejná srdíčková a pak se uvidí.




 Takhle to vypadá na zápraží. Dlažba už je položená, ale je zima, tak spárování zatím počká. Ale křeslo jsem si tam vystrkala a kafe chutnalo nějak líp.
 A jedna momentka z večerní dílny. Seděla jsem u jiného stroje a koukám, jak jsem to nechala po šití tašek. Musela jsem to vyfotit.
Krásné dny přeji. jamala

6 komentářů:

  1. Jani,nákupky jsou fakt povedené.A ten bordel po šití...to vůbec není bordel,ale krásné zátiší oku lahodíci.
    A zápráží....tak to nemá chybu.Jsem holka z vesnice,z velkého domu s dvorem a zahradou a teď si hovím v paneláku.Jenže když tohle vidím,tak opravdu závidím.
    Ráda se vracím na tvé stránky,jsou plné pěkných věcí a pohody.Těším se na hotovou verandičku,nebo co tam bude a také přeji krásné a veselé dny,Štěpánka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpánko, děkuju moc. Právěže mi přišlo, že na tom stroji je přesně to, co tam má být a proto jsem ho vyfotila. Veranda bude na letní šití. Úplně velká horka budu trávit na zahradě, ale předpokládám, že verandu využiju, v období, kdy se už nemusí topit. Nevydržím moc v dílně, mám tam stísněný pocit a tak jak to jde, tak šiju venku. Tady mám sice zaskleno, ale jde to otevírat, takže kontakt s venkovním prostorem bude. jamala

      Vymazat
  2. Likviduješ přebytky opravdu skvěle, Pády. A jsi nesmírně pilná. Já jsem nějaká paralyzovaná, nedělám skoro nic, nepíšu ani nešiju, jen tak si vegetím. Ale do tašek se prostě musím pustit, protože mi začíná hořet koudel a do toho budeme předělávat topení, ufffufff!
    To zápraží je bezvadné, budeš mít hodně světla a budeš jako venu, ale nebude Ti všechno lítat, JO! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Alenko, nemysli si i já horko těžko. Jde to velmi ztuha. První tašku jsem dělala půl dne a ne a ne se do toho dostat. Šiju na papír, protože nic vzletného mi nejde stvořit. Zasekla jsem se a jsem jak stroj. A tak, přesně jak píšeš, likviduju přebytky. Tvrdé látky na deku nevhodné jsou úplně super na tašky a dávám je jako dárky. Nákupka je vděčná záležitost. Už na podzim jsem si řekla, že je budu vyrábět, ale nějak mi to vázlo, tak postupně dojde i na ty zapeklitější přebytky se kterými už musím něco vymyslet. Topení je asi potřeba, jako ta veranda. Mně stačila i tak jak byla, ale takhle je krááááásná a praktičtější. Pady

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím s tím, že nákupky jsou nekonečné... od podzimu jsem jich ušila aspoň dvacet a stále se někdo hlásí o další a další.... ani je nestíhám fotit... šiji je s podšívkou a ucha dělám s popruhu. Jsou jednobarevné i vzorované, ale stále je jich málo. Včera jsem stříhala na dalších pět nákupek….. pěkné dny Dana

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, tašky jsou super. Ach,ach, to krásné šicí zátiší. M.

    OdpovědětVymazat