neděle

Bubliny pro pány

V jednom z předchozích příspěvků jsem ukázala pár svých návrhů jednoduchých dek, KLIK na článek. 

Nyní už mám ušitou a dokonce v praxi vyzkoušenou deku. Je pro mého manžela a Jimmy ji zkouší jen v rámci procesu. Je to deka čistě užitková, slouží místo peřiny. I proto je koncipovaná z větších bloků a prošití je takové, aby deka byla co nejpříjemnější.

Popis: Deka se skládá ze dvou jednoduchých bloků. Původně byla navržena, abych nějak využila darovanou hnědou a tmavě modrou bublinkovou látku, která je sama o sobě dost ponurá. Doplnila jsem ji šedou z nějakého výprodeje a výraznou a hlavní ozdobou deky jsou zbytky látek Northcott, kolekce Stonehenge, které udělaly z deky skvost. Kdo tyto látky zná, tak si jistě představí jak oživí fádní top. Žádná fotka tuhle deku nevystihne tak, jak vypadá na živo. 

Čtverce jsou po sešití veliké 30 x 30 cm, celá deka je tedy cca 150 x 210 cm. Výplň Jan L  150 g, zadní strana oděvní flanel. Prošívala jsem na rámu a prošití je podle mých vlastních návrhů ve stylu Op Artu. Další návrhy najdete na placeném blogu (odkaz na konci článku). Takový vzor lze dobře prošívat s kráčející patkou nebo i volným quiltem s pravítky.

Více o technice  volného prošívání s pravítky klik TADY . Najdete tam také info o připravovaném kurzu.




Tady vidíte porovnání návrhu a skutečného ušitého topu:
Šili jsme s Jimmym venku:
Na dece se střídají dva bloky. 


Zadní flanelová strana:

Krásné dny přeji. jamala


Pokud jste na můj blog zavítali náhodou. tak nabízím možnost odebírat nové články. K odběru článků na tomto blogu se můžete přihlásit v kontaktním formuláři. Je to zdarma, vyplňujete pouze e-mail a vzkaz. Za jméno ve vzkazu budu ráda, není ale podmínkou (formulář k placené verzi je na samostatné stránce a tam požaduji kontaktní údaje na fakturu). Jen vám neuniknou žádné články z obou mých blogů.
Je nutné zadat verzi pro web a formulář najdete v bočním sloupci. 

Můžete se také přihlásit k placené verzi blogu, kde najdete návody a rozšířené články KLIK SEM pro info. 

4 komentáře:

  1. Moc hezká deka. Nic složitého, přitom efektního.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani je parádní a je vidět, že prošla přísnou kontrolou😉😊🤗

    OdpovědětVymazat
  3. Je určitě pro manžela? Myslím že je Jimmyho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si tím jistá. Jimmy musí dostat povel, aby si na ni lehl. On neleze ani do postele Má svoje pelíšky a tam je rád sám.

      Vymazat