úterý

Pírkový

Nevím, jestli se někdy pírka naučím. Nikdy jsem je moc neobdivovala, ale volný styl se mi líbí. kurzech Moniky Kolejové je právě probíráme. Kurzy jsou zdarma a radit se můžete na stránce Quiltíme na Facebooku
Mně to stále nejde tak, jak bych chtěla. Ale rohožek mám už dost, tak zkouším výrobky. Udělala jsem taštičku pro maminku, protože ona pírka obdivuje.
Výplň je termolín 180. Nitě Amann Isacord. Návod na jednoduchou taštičku TADY.
Samozřejmě vše je ušité na šlapacích strojích. Quiltoval Mundlos a sešívala jsem na krejčovské Ladě 105.



 Z modré bude možná košíček:

Podobné "podkafíčko" jsem dostala s knihou od Lori Kennedy. Vzor růží je dělaný technikou bobbin work a autorkou vzoru je také Lori Kennedy. Díky za inspiraci, je to skvělý nápad a já ho ráda využívám, když potřebuji rychlodárek.

 Pytlíčky na hříbky, levanduli nebo křížaly. Jedná se o strojovou výšivku. Výšivku jsem někde stahovala free, hříbky byly součástí stroje. Výšivka jablka Nej šicí stroje. Srdíčko jsem si přidala.
 No a pak už jsem zase pekla. Medvídci mají nová vykrajovátka z ptačí říše a ani nevím, co se mi líbí víc. Jestli tukani nebo elegantní kolibříci.


Přeji všem klidné dny. Jana

5 komentářů:

  1. ... nádhera, opět krásné quiltování a moc pěkná taštička. Pytlíčky se mi moc líbí. Jani, zkoumám, jak máš odšitý tunýlek na šňůrku. V minulosti jsem podobné pytlíčky šila na drobné vánoční dárky, ale našívala jsem tunýlek na lícovou látku. Tvůj způsob se mi zdá hezčí a takový čistější.
    Pohodové slunečné dny Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, děkuju moc. Je to úplně jednoduché. Podobný návod jsem dělala pro Nej šicí stroje. Jen tyhle jsem dělala s přeložením dole a dírku jsem nechala na obou stranách. Dá se tak vymýšlet variant s navlečením šňůrky.
      Udělám návod i na tento pytlík. Já se k tomu sama vracím, abych nemusela nic vyměřovat znovu. Jana
      Návod u Lenky: https://vysivani.nej-sici-stroje.cz/clanek/redwork-pytliky/169/

      Vymazat
    2. ... Jani, děkuji za odkaz a návod. Vyzkouším. Miluška

      Vymazat
  2. Den má jen 24 hodin. Nechápu jak to stíháš. A chtěla bych neumět quiltovat jako ty. Zase samá nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až začneš zase trénovat, budeš quiltovat ještě líp. J.

      Vymazat