neděle

Polštářování

Tak jsem se nakonec nakazila. Šitím a vyšíváním, a to na Dámě.
Času do vánoc málo a v sobotu ještě do práce. Naštěstí můžu vyšívat.
Těmto výšivkám jsem zpočátku dost odolávala. Díky mojí šikovné kamarádce Marušce, která mi  trpělivě odpovídá na mé dotazy k vyšívání, jsem se pustila do polštářků pro rodiče.  Výšivky jsou tady.


Těchto kostí jsem si nejdříve také moc nevšímala. Ve skutečnosti vypadají mnohem lépe než na fotce a šití je to jednoduché. Určitě si jednu ušiju i pro sebe. Tedy správně relaxační polštářky.
Děkuji dámám z Dámy za odkazy a posílám dál návod ve kterém najdete i střih.
 

Místo šňůrek knoflíčky.











Potahování buttonek jsem nastudovala na mimibazaru. Namísto kartonu jsem použila dvě obří slepené matičky. Na zatlačení jsem použila dřívko, které mělo náhodou vyvrtané dírky.













A ještě jedny polštáře - na přání. Z této látky jsem šila už loni a vůbec mi k srdci nepřirostla. K sadě patří ještě běhoun a další prostírka. Výšivky jsou z EL.

No a zase ty ekotašky.  S výšivkou, s panelem s kočkou, opět noviny, tentokrát v jemnějším provedení. Výšivka slona je ze sady ke stroji Bernina Aurora.
Nedávno jsem v jednom návodu viděla použití této patky. Je to patka ze základní výbavy Berniny Aurory a já ji ráda používám při šití poutek, snadno lze s její pomocí šít ucha na tašky, lemování.
Plíšek je uprostřed, stejně jako jehla. Je proto potřeba jehlu posunout doleva (poutka, ucha) nebo podle potřeby doprava (při šití lemu). Pak už stačí látku opřít o plíšek a šít jak rychle potřebuji.
Při šití volím přítlak patky většinou trochu nižší než doporučovaný.

Podobně používám i další patku na jiném stroji. Myslím že je určená na šití slepého stehu.





A tohle je poslední fotka z mojí dílny. Nemám samovypínací žehličku a když žehlím velkou žehličkou používám prodlužovací kabel s vypínačem. Nemusím pak pro vypnutí vytahovat žehličku ze zásuvky.









Poznámky

Pěkný den přeji

13 komentářů:

  1. Ty jedeš...nádherné polštářky....:-D

    OdpovědětVymazat
  2. No pááni..... ty vyšívané polštářky jsou naprosto fantastické!!!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. No Ty teda nezahálíš. Všechno máš dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Jani, ty jsi drak - Vánoce, ještě do práce a tolik ušité nádhery!! Všechno je krásné, dokonalé - taštičky, dečka s polštářky, relaxační polštářky (kdysi jsem na netu viděla i návod, ale pak na něj zapomněla a připomněla jsem si ho až letos v krámku právě Jindřišky - Mory).
    Ale úplně nejvíc se mi líbí první polštářky pro rodiče, ty jsou tedy nádherné, dokonale vyšité, ušité a vyřazuje z nich taková pohoda, klid, láska... Moc pěkné, určitě jimi uděkáš radost. Kam se hrabu na tebe mou dečkou pro rodiče z falešného patchworku... Dana

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera. Všechno. Mně se zase moc líbí ta látka, která ti k srdci nepřirostla :-) Je krásná, moc krásná.
    Ten odkaz na Dámu mě ale hodí na titulní stránku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano na titulní stránku. Na konkrétní diskusi už dávno nejsou, je to spíš info, co je Dáma. Na výšivky tam odkaz mám. Krásné vánoční svátky. Jana

      Vymazat
  6. Polštářky jsou nádherné a precizně vypracované! Krásný podvečer přeje Maru

    OdpovědětVymazat
  7. Paní já se klaním....kdybych měla kloubouk,tak smekám.
    Jsi úžasná,skvělá,šikovná a dobrosrdečná. Nedělá Ti problém podělit se o odkazy ,rady a za to si Tě velice vážím.
    *Kvítko*

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, Ty jsi rozjetá jak lokomotiva...Nádherné dárky a skvělé nápady. Uděláš jistě velkou radost. Pa Hana :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Janičko, polštářky pro rodiče jsou famozní. I ostaní dílka jsou moc pěkná. Už se těším na další kousky z Tvé dílničky. Je to velká studnice inspirace pro ostatní švadlenky. Dík. M.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tady zas jenom tupě zírám.... Ty jsi neskutečně pilná!! A strašně se mi všechny ty polštářky líbí!
    Jani, vinšuju Ti krásné a pohodové Vánoce a hodně zdraví, štěstí a niťo-kilometrů bez uzlíků a trhání v novém roce! :o)))

    OdpovědětVymazat