neděle

Bubliny pro pány

V jednom z předchozích příspěvků jsem ukázala pár svých návrhů jednoduchých dek, KLIK na článek. 

Nyní už mám ušitou a dokonce v praxi vyzkoušenou deku. Je pro mého manžela a Jimmy ji zkouší jen v rámci procesu. Je to deka čistě užitková, slouží místo peřiny. I proto je koncipovaná z větších bloků a prošití je takové, aby deka byla co nejpříjemnější.

Popis: Deka se skládá ze dvou jednoduchých bloků. Původně byla navržena, abych nějak využila darovanou hnědou a tmavě modrou bublinkovou látku, která je sama o sobě dost ponurá. Doplnila jsem ji šedou z nějakého výprodeje a výraznou a hlavní ozdobou deky jsou zbytky látek Northcott, kolekce Stonehenge, které udělaly z deky skvost. Kdo tyto látky zná, tak si jistě představí jak oživí fádní top. Žádná fotka tuhle deku nevystihne tak, jak vypadá na živo. 

Čtverce jsou po sešití veliké 30 x 30 cm, celá deka je tedy cca 150 x 210 cm. Výplň Jan L  150 g, zadní strana oděvní flanel. Prošívala jsem na rámu a prošití je podle mých vlastních návrhů ve stylu Op Artu. Další návrhy najdete na placeném blogu (odkaz na konci článku). Takový vzor lze dobře prošívat s kráčející patkou nebo i volným quiltem s pravítky.

Více o technice  volného prošívání s pravítky klik TADY . Najdete tam také info o připravovaném kurzu.




Tady vidíte porovnání návrhu a skutečného ušitého topu:
Šili jsme s Jimmym venku:
Na dece se střídají dva bloky. 


Zadní flanelová strana:

Krásné dny přeji. jamala


Pokud jste na můj blog zavítali náhodou. tak nabízím možnost odebírat nové články. K odběru článků na tomto blogu se můžete přihlásit v kontaktním formuláři. Je to zdarma, vyplňujete pouze e-mail a vzkaz. Za jméno ve vzkazu budu ráda, není ale podmínkou (formulář k placené verzi je na samostatné stránce a tam požaduji kontaktní údaje na fakturu). Jen vám neuniknou žádné články z obou mých blogů.
Je nutné zadat verzi pro web a formulář najdete v bočním sloupci. 

Můžete se také přihlásit k placené verzi blogu, kde najdete návody a rozšířené články KLIK SEM pro info.